dilluns, 30 de maig de 2011

Orthetrum cancellatum, aquesta si va ser una emergència reixida!!


Si, fa uns dies vaig pujar les imatges de una "emergència" fallida, però aquesta vegada, la femella de Orthetrum cancellatum, ha eixit amb tot el seu esplendor...

dimecres, 25 de maig de 2011

Monsieur Crocó

Mascle de Crocothemis erythraea, els primers de la temporada

dilluns, 23 de maig de 2011

de la vida i la mort
Aquests dies he vist alguns Orthetrun cancellatum emprendre el seu primer vol després de l'emergència (no he tingut la sort de veure'ls emergir), un vol maldestre des de les herbes properes a l'aigua fins als matolls on maduraran al sol. Però ahir, quan ja marxava, entre la mala herba, vaig escoltar aquest batec d'ales tan característic ... em vaig acostar i vaig veure aquesta femella que intentava desplegar les seves ales inútilment, almenys dos d'elles, estaven molt danyades i l'hemolimfa que omple les venación de les ales, s'havia escampat en part.
Li vaig acostar un pal per treure d'entre la mala herba (segurament la responsable que no pogués estendre correctament les ales) i li vaig fer tot el que vaig poder i se'm va acudir per intentar recuperar la seva mobilitat alar, li vaig fer batre les ales, les vaig estirar suaument perquè adoptessin la seva posició correcta, però crec que tot va ser en va.
Al final la vaig deixar en una branca al sol, i protegida del vent batent les seves ales deteriorades ...
Diuen que un 30% dels odonats no sobreviuen a aquest petit trànsit que és l'emergència, però és que aquesta ja ho tenia tot fet ... Així és la vida i la natura ...
Aquesta mateixa imatge la he publicat a FotoNatura, però  amb una mica més d'exposició. Era un matí de maig cap a les 3 de la tarda, i amb un sol més propi de juliol que de primavera. El meu cervell, va enregistrar la imatge com la he pujat a FN, però alguns comentaris aconsellen baixar la lluminositat, i he re-processat la imatge... ara podeu triar i remenar!!!

dimecres, 18 de maig de 2011

"Bajo en verde..." Gottlob Frick, O Isis und Osiris, Die Zauberflöte
Una "reineta" (Hyla meridionalis) prenent el sol confosa amb la vegetació de ribera...

El seu cos presenta un aspecte gomós ja que té la pell molt llisa i brillant de color verd clar, i poden presentar tons groguencs o bruns. S'observa una ratlla negra que va des dels orificis nasals, passant pels ulls, fins a les aixelles de les potes davanteres. Per sota és de to blanquinós. Posseeix unes llargues potes amb ventoses a la punta dels dits que li donen la capacitat de grimpar amb facilitat per la vegetació, o branques dels arbustos que troba en el seu hàbitat, per la qual cosa és una granota arborícola. Els seus ulls són sortints i de pupil·la horitzontal.

dissabte, 14 de maig de 2011

CuUcuuuu... tu que hi fas aquí?

Això es el que sembla dir aquest mascle de Ischnura elegans, amagat darrera la flor...

dilluns, 9 de maig de 2011

Cordulegaster boltonii

Segurament es l'animal que més s'assembla a un taxi de Barcelona...
Habita en rierols de corrents ràpides, on patrulla contínuament, protegint el seu territori

dimecres, 4 de maig de 2011